Çocuklarda Yürüme Serüveni

Çocuklarda Yürüme Serüveni

Çocukların çoğu 8 ila 18 aylıkken herhangi bir yerde yürümeye başlar. Yürümeyi öğrenen bir çocuk, yere değen ayak tabanlarından önemli duyusal bilgiler alır. Ayakkabı, ayaklarını yaralanmalardan, sıcaktan ve soğuktan korumaya yardımcı olur.                                                             

Yeni yürümeye başlayan çocuklar yürümeyi öğrenirken ayaklarıyla dokunduklarını hissedebilmeleri ve kas güçlerini geliştirebilmeleri için mümkün olduğunca çıplak ayakla veya yumuşak tabanlı bir ayakkabı giymelidirler. zamanla daha sıkı tabanlı bir ayakkabıya geçebilirler. Çocuğunuzun ayakkabılarını, her bir ayağın uzunluk ve genişlik için ölçülmesini içerecek şekilde profesyonelce giydirin. Çocukların ayakları çok hızlı büyür ve ayakkabı numaralarının birkaç ayda bir güncellenmesi gerekebilir. Çok dar ayakkabılar çocuğunuzun yürümesini engelleyebilir ve tırnak batması gibi sorunlara neden olabilir.

 

Seçtiğiniz ayakkabı türü, çocuğunuzun yürüyüşünü etkileyebilir ve hatta değiştirebilir, bu da onun nasıl yürüdüğünü ifade eder. Özellikle çocuklarınız henüz çok küçükken, çocuğunuzun ayağının doğal bir şekilde hareket etmesine ve bükülmesine izin vermek önemlidir.

 

Bazı araştırmalar, ayak kemiklerinin 18-20 yaşına kadar gelişmeye devam etmesine rağmen, çocuğunuzun yürüyüşünün üç yaşına kadar tamamen oluştuğunu göstermektedir.

 

Yürümeye Başlayan Çocuklar İçin İdeal Ayakkabı Seçimi

 

  • uzunluk ve genişlikte rahat bir uyum
  • ayak parmakları için bolca yer
  • esnek, düz bir taban – tabanın burun yakınında bükülebildiğini kontrol edin
  • Ayağın doğal şekline uyması için ayakkabının önü topuktan daha geniştir
  • sağlam bir topuk koruyucu (topuğun arkasından geçen kısım)
  • Ayağın ayakkabı içinde çok fazla hareket etmesini veya kaymasını önlemek için bağcıklar, kayışlar veya tokalar.

 

Çocuklarınızın yürümekten keyif almasını istiyorsanız, uzun yürüyüşler için onları cesaretlendirmeye ihtiyaç duyabilirsiniz, bu yüzden doğru ayakkabı seçimi oldukça önemli bir noktadır.

 

Ayakkabıların temel amacı, ayakları üzerinde yürüdüğünüz yüzeyden korumaktır. Henüz yürümeyen bir bebeğin ayakkabıya ihtiyacı yoktur. Yeni yürümeye başlayan çocuklar bile ev içinde hareket ederken genellikle ayakkabıya ihtiyaç duymazlar.

 

Çocuğunuz evin dışında yürümeye başladığında, ayaklarını korumak için ayakkabıya ihtiyacı olacaktır. Uygun olmayan ayakkabılar ayak şekil bozukluklarına neden olabilir, bu nedenle en başından itibaren doğru şekilde oturan ayakkabılar almanız önemlidir.

 

 

 

Doğru Ayakkabı İçin İpuçları

 

Ayakkabıların doğru uzunlukta, genişlikte ve derinlikte olması gerekir. Ölçülerin doğru olduğundan emin olmak için, her ayakkabı alırken çocuğunuzun ayaklarını ölçmek iyi bir fikirdir.

 

Ayakkabı, ayağın doğal şekline, özellikle ayak parmaklarının çevresine uymalıdır. Ayak parmakları serbestçe hareket edebilmeli ve ezilmemelidir.

En uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında büyümek için yaklaşık 1 cm boşluk olmalıdır.

Çocukların ayakları terlediğinden ve nefes alabilmesi gerektiğinden sentetik malzemelerden yapılmış ayakkabılardan kaçının.

 

Çocuklar, ayakkabılar dar gelmeye başladığında her zaman şikayet etmezler, bu nedenle çocuğunuzun ayakkabılarının ayağınıza tam oturduğunu düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.

 

Çocukların ayakları hala son derece hassastır, bu nedenle onları kesiklere ve sıyrıklara ve hatta sert zeminlerden kaynaklanan morluklara karşı korumak işe yarar, ancak yine de mümkün olan yerlerde çıplak ayak en iyisidir.

 

Kids A More çocuk ayakkabıları hakiki deri olup, makine destekli el işçiliği üretilmiştir. Taban ve iç astar kısmında deri kullanımına özen gösterdiğimiz ayakkabılarımız; çocuk ayak sağlığı ve anatomik yapıları dikkate alınarak tasarlanmıştır. Çocuk ayakkabı modellerimizde çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Çocuğunuza doğru tercihler yapmak için Kids A More web sitesini ve ihtiyacınız olan kategoriyi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: ilk adım ayakkabısı
Mart 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR