Çocuk Çantası Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Çocuk Çantası Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Çocukların okulda, dışarıda ve hayatlarının her anında farklı modellerde çantalar kullandığını hepimiz biliyoruz. Çocuğunuz için doğru çantayı seçmek zor olabilir. Piyasada çok fazla seçenek var ve seçtiğiniz sırt çantasının güvenli, dayanıklı ve rahat olacağından emin olmak istiyorsunuz. Bunların yanı sıra tasarımı da oldukça önemli. Çünkü çocuklar beğenmedikleri aksesuarları kullanmak istememekte epey ısrarcı olabiliyor. Bu yazımızda saydığımız tüm kriterli taşıyan, doğru çantayı nasıl seçeceğinize dair bazı ipuçları hazırladık.

 

Çocuğunuzun Çantayı Nerede Kullanacağını Belirleyin

 

Öncelikle çocuğunuzun çantayı nerede kullanacağını düşünmelisiniz. Okulda mı, dışarıda mı, yoksa her ikisinde de mi? Eğer okulda kullanılacaksa, bir sırt çantası almalısınız. Sırt çantaları küçük çocuklar için omuz çantalarına göre daha kolay taşınır ve uzun süre boyunca takmaları daha rahattır. Ayrıca okulda kullandığı kitap ve defterleri sığdıracağı genişlikte olmalı. Kalemleri için küçük gözlere ve fermuarlı bir alana da ihtiyacı olacaktır. Eğer çantayı dışarıda kullanacaksa, bu sefer daha küçük omuz çantalarına yönelmelisiniz. Çocukların yetişkinler kadar fazla eşyası yoktur. Haliyle dışarı çıkarken yanlarına alacakları da sınırlıdır. Bunun için büyük ve ağır çanta taşımalarına gerek yoktur. Onların stilini tamamlayacak küçük ve şık omuz çantalarından tercih edebilirsiniz.

 

Çocuğunuzun Vücut Tipini Göz Ardı Etmeyin

 

Her şeyden önce, çocuğunuzun vücut tipine ve kilosuna uygun bir çanta seçmenin önemli olduğunu unutmayın. Çocuğunuz küçük kemikli ve hafifse, daha küçük bir çanta onlar için en iyisi olabilir. Daha büyük bir çocuk, hafif ve sırtını yormayan ancak içinde daha fazla alan olan bir şeye ihtiyaç duyabilir. Çanta seçiminde çocuğun yaşı da önemli bir kriterdir. Seçtiğiniz çantanın güvenli ve çocuğunuzun yaşına ve fiziksel yapısına uygun olduğundan emin olun. Eğer 3 yaşından küçük ise, belirli kriterleri karşılamadıkları sürece çanta kullanmamalıdırlar. Çocuğunuz 3 yaşın üzerinde ise, hangi çantanın ona en uygun olacağına karar vermeden önce yaşına göre ağırlığını kontrol edin. Örneğin; 5-6 yaş arası çocuklar için bir sırt çantası, vücut ağırlığının %15-20'si kadar bir ağırlığa sahip olmalı ve vücut ağırlığının %10'undan fazla olmamalıdır.

 

 

Okulda ve Dışarıda Kullanılan Çantaların Farkı

 

Okulda genellikle sırt çantası kullanılır. Sırt çantası seçiminde ilk adım, çocuğunuz için hangi boyutta bir sırt çantasına ihtiyacı olduğunu belirlemektir. Çocuğunuzun kitap, defter ve kalemleri için ne kadar alana ihtiyaç duyacağını düşünün. Yanına alacağı yiyecek, içecek ve cüzdan gibi kişisel eşyalar için de yeterli alana sahip olduklarından emin olun. Ardından, sırt çantasını taşırken sırtında ne kadar yüksekte durmasını istediğinizi düşünün. Bu, onun için çok ağır olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.

 

Dışarı çıktığınızda çocuğunuzun yanında bulunacak bir çanta almayı planlıyorsanız, taşıması ve gerektiğinde hızlıca yere bırakması daha kolay olan daha küçük bir omuz çantası seçebilirsiniz. Hem yetişkinler kadar fazla gerekli kişisel eşyaya sahip olmadıkları için hem de çantanın kontrolünü sağlamakta yeterince deneyimli olmadıkları için başlangıçta küçük bir omuz çantası işlerini görecektir. Tabii bu durumda dışarıda kullanacakları çantanın tasarımı da onlar için önemlidir. Çünkü okulda genellikle okul üniforması giydikleri için çantanın stilini çok da önemsemezler. Çantanın dışarıda sivil gezerken, kıyafet ve ayakkabılarıyla uyum içinde olması onları mutlu edecektir.

 

Son olarak ekleyeceğimiz şey; çocuğunuzun bu çantayı ne sıklıkla kullanacağını düşünün. Sadece okul için mi? Yoksa başka aktiviteler için de kullanacak mı? Bunu öğrenmek için çocuğunuzun okul saatleri dışında ne tür aktiviteler yapmaktan hoşlandığını belirleyebilirsiniz. Örneğin; spor yapmayı seviyor mu? Açık havada oynamaktan hoşlanıyor mu? Eğer öyleyse, eşyalarını saklamak için bol cepli ve geniş bir çantaya ihtiyacınız olacak. Çocuğunuz için doğru çantayı bulmak yorucu değildir. Sadece onun ihtiyacını ve isteklerini birbirine tamamlamanız gerekir.

 

Kids A More çocuk çantaları hakiki deri olup, makine destekli el işçiliği üretilmiştir. Taban ve iç astar kısmında deri kullanımına özen gösterdiğimiz ayakkabılarımız; çocuk ayak sağlığı ve anatomik yapıları dikkate alınarak tasarlanmıştır. Çocuk ayakkabı modellerimizde çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Çocuğunuza doğru tercihler yapmak için Kids A More web sitesini ve ihtiyacınız olan kategoriyi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Sırt Çantası
Ocak 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR