Blog Başlık

  • Mart 30, 2023

    Çocukların çoğu 8 ila 18 aylıkken herhangi bir yerde yürümeye başlar. Yürümeyi öğrenen bir çocuk, yere değen ayak tabanlarından önemli duyusal bilgiler alır. Ayakkabı, ayaklarını yaralanmalardan, sıcaktan ve soğuktan korumaya yardımcı olur.                                                             

    Yeni yürümeye başlayan çocuklar yürümeyi öğrenirken ayaklarıyla dokunduklarını hissedebilmeleri ve kas güçlerini geliştirebilmeleri için mümkün olduğunca çıplak ayakla veya yumuşak tabanlı bir ayakkabı giymelidirler. zamanla daha sıkı tabanlı bir ayakkabıya geçebilirler. Çocuğunuzun ayakkabılarını, her bir ayağın uzunluk ve genişlik için ölçülmesini içerecek şekilde profesyonelce giydirin. Çocukların ayakları çok hızlı büyür ve ayakkabı numaralarının birkaç ayda bir güncellenmesi gerekebilir. Çok dar ayakkabılar çocuğunuzun yürümesini engelleyebilir ve tırnak batması gibi sorunlara neden olabilir.

    Seçtiğiniz ayakkabı türü, çocuğunuzun yürüyüşünü etkileyebilir ve hatta değiştirebilir, bu da onun nasıl yürüdüğünü ifade eder. Özellikle çocuklarınız henüz çok küçükken, çocuğunuzun ayağının doğal bir şekilde hareket etmesine ve bükülmesine izin vermek önemlidir.

    Bazı araştırmalar, ayak kemiklerinin 18-20 yaşına kadar gelişmeye devam etmesine rağmen, çocuğunuzun yürüyüşünün üç yaşına kadar tamamen oluştuğunu göstermektedir.

    ilk adım ayakkabısı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR