Kreş Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Kreş Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Çocukların okula başlaması heyecanlı bir dönemi beraberinde getirirken, bu başlangıçta alınacak malzemeler, seçilecek kıyafetler, defterler, ayakkabılar vb. Unsur da stresi beraberinde getiriyor. Tabi ki bu uzun alışveriş listesi çocuklar ve ebeveynler için oldukça önemli. Doğru seçimler çocukların okula adaptasyon ve başarı elde etmesinde etki ediyor diyebiliriz.

 

Özellikle okul önce eğitim, çocukların gelişim noktasında oldukça önemli bir evredir. Bu dönem içerisinde seçilecek doğru ayakkabı, çocukların dikkatini dağıtmayacak şekilde iyi ve sağlam olmalıdır. Çocukların yetişkinlik döneminde daha üretken ve başarılı olması sağlayan kreş eğitimi, aslında çocukların eğitim hayatlarındaki en önemli dönemlerden biridir. El becerilerini ve hayal güçlerini geliştirdikleri bu dönemde çocuklar ileriki yaşamlarında daha verimli hale gelirler. 

 

Kıyafet ve ayakkabının “konsantrasyon” ile bir ilgisi olduğu yadsınamaz. Nasıl ki sürekli kaşındıran ya da terleten bir üst giyim eşyası insana huzursuz verir ve ilgisini dağıtır; yanlış ayakkabı seçimi de okul öncesi eğitim alan çocuğunuzun dikkatini dağıtarak derste olan dikkatini dağıtarak verimliliğini azaltır.

 

Kreş Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

 

 

 

Öncelikle çocukların gelişim aşamasında olduğunu ve her geçen gün biraz daha büyüdüklerini unutmamak gerek. Bu yüzden çocuğunuzun ayağına oturan tam bir ayakkabı aldığınızda bu kısa bir sürede dar gelmesine ya da ayağı rahatsız etmesine sebebiyet verebilir. Uzmanlar da genellikle bunu savunarak her zaman ayakkabının 1-1,5 cm daha büyük olmasını gerektiğini söyler. 

Kreş çocukların hem eğlendiği hem de verimliliklerini arttırarak kendilerini geliştirdikleri bir eğitim dönemi. Çocukların burada ne kadar aktif ve hareketli olacakları ön görülebilir. Çocukların ayak şekillerini destekleyen anatomik tabanda bir kreş ayakkabısı çocuklar için doğru seçim olacaktır. Konforlarının artması ve rahat edebilmeleri için anatomik iç taban destekli kreş ayakkabıları, kreş ayakkabısı seçiminde önceliklerinizden birisi olmalı. 

Hareketli olacaklarını ve günlük enerjilerinin büyük bir çoğunluğunu burada atacaklarını belirttik. Bu konuda çocuklara konforu verecek bir diğer özellikte bileklerini desteklemesi olacaktır. Koşarken, yürürken bir şey kaldırırken bileğe oldukça yük biniyor. Bileği kavrayan, sıkmayan, acıtmayan bir kreş ayakkabısı tercih etmeniz çocuğunuz için doğru olacaktır.

Çocukların kapalı bir alanda olacağını düşünürsek hem terletmeyen hem üşütmeyen bir kreş ayakkabısı tercih edilmelidir. Kalın bir kumaşa ve tabana sahip olmayan ayakkabılar daha konforlu olacaktır. Çocukların sürekli hareket esnasında olacağını düşünürsek, hafif bir ayakkabı tercih edilmesi hem çocuklara kendilerini rahat hissettirecek hem de onları sıkmamış olacaktır.

 

Doğru Kreş Ayakkabı Seçimi Neden Önemli?

 

 

 

Kreş çağındaki çocukların gelişim çağında olduğunu ve doğru adımların ne kadar önemli olduğunu unutmamalı ve dikkate almalısınız. Yanlış ayakkabı seçimi birçok ayak sorununa ve gelecekte daha büyük ağrılara sebebiyet verebilecek yürüme problemlerine yol açabiliyor.

Bu sorunlardan birkaçı şu şekildedir:

-Kronik Ağrılar

-Tırnak Problemleri

-Kemik Gelişimi

-Ayak Tabanı Problemleri

-Yanlış Adım Atma 

Kreş ayakkabılarında bir diğer önemli kriter ise ayakkabının nefes alıyor olması. Çocukların uzun saatler giyeceği bir ayakkabı olduğunu düşünürsek, ayakkabının nefes alan bir malzemeden üretilmesi ayağın hijyeni için önemli bir konudur. Terleten bir kreş ayakkabı gün içerisinde bakteri, mantar vb. Sebebiyet verebilir. 

Yanlış ayakkabı seçimi çocukların günlük performanslarını etkileyerek çocuklarda fiziki ve psikolojik etkiler bırakabilir. Küçük problemler gibi gördüğümüz unsurlar daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Yanlış ayakkabı seçiminin çocukların performansını düşürebileceğini söyleyen Doç. Dr. Ayanoğlu şu şekilde açıklıyor: 

 "Ayakkabıların ayağın hareketlerini kısıtlamayacak yumuşak, mevsimsel olarak da kış aylarında ısı yalıtımını yapabilen, yazın ise hava geçirgenliğini sağlayacak delikli veya hafif malzemeden yapılmış olması gerekir. Hem kış hem yaz ayakkabılarını hafif malzemeden tercih edilmelidir. Çocuklarımızın zaten kas kuvveti sınırlıdır. Çocuklarımızın göreceli olarak ayaklarında normalin üzerinde ayakkabının yarattığı ekstra ağırlık taşıması gün boyu koşuşturmaya bağlı kas yorgunluğuna yol açabiliyor"

 

Kids A More kreş ayakkabısı ya da panduflar, yumuşak yapısı ve Art desteği sürekli gelişen minik ayaklara uygundur. Esneklik sağlayan kanallar, ekstra hafif ve yumuşak özel taban hareketi kolaylaştırır ve her adımda hafiflik hissi sağlar. Modellerin cırtlı olması kolay giyilmesine yardımcı olur. Farklı ve eğlenceli tasarımlarıyla çocukların evde ve kreşte severek kullanması hedeflenerek üretilen panduflarda; kullanılan materyaller çocuk ayak ve cilt sağlığına uyumludur, herhangi bir zararlı madde içermez. 

Etiketler: Kreş Ayakkabısı
Ekim 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR