Çocuklarda Ayakkabı Seçimi

Çocuklarda Ayakkabı Seçimi

Çocuklaklarda ayakkabı seçimi zor olabilir. Özellikle doğru günlük ayakkabıyı bulmak ve günlük aktiviteleri için rahat seçimler yapmak kolay değildir. Ayakkabı kriterleri çocukların yaşına göre değişiyor. İlk adım ayakkabısı, kreş ayakkabısı, spor ayakkabı, bot vb. Ancak ebeveynlerin aklında genel bir soru var. Çocuklar için ayakkabı nasıl seçilir. Bu yazımızda siz değerli ebeveynlere bu sorunun cevabını vermeye çalıştık.

 

Çocuklarda Ayakkabı Seçimi

 

 

Ebeveynler olarak çocuklar için en iyisini isteriz. Bu yüzden çocuklarda ayakkabı seçimi aileler için önemli bir konudur. Çocukların ayakları hızlı bir şekilde büyür ve kemikleri hala gelişmektedir. Doğru şekilde gelişebilmeleri ve büyüdükçe sağlıklı ayaklara sahip olabilmeleri için çocuğunuzun yaşına ve bedenine uygun doğru ayakkabılara sahip olması gerekir. Çocuklar için ayakkabı seçerken, bir çocuğun ayaklarının bir yetişkine göre çok daha hassas olduğunu anlamak lazım. Bu nedenle, küçük çocuklarınız için ayakkabı seçerken hem rahat hem de güvenli olduklarından emin olmalısınız.

 

Çocuklara ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekilen konular vardır. Ayakkabı rahat, yumuşak ve esnek olmalıdır. Çok sıkı olmamalıdır. İyi bir kavrama da gereklidir çünkü çocuğun ayağı hala gelişmektedir ve basamaktan veya yoldaki diğer engellerden kayabilir. Çocuğun ayağına yük olmaması için ayakkabı çok ağır olmamalıdır. Çocuk ayakkabıları, ayaklarının mantar enfeksiyonları ve atlet ayağı gibi hastalıklara neden olabilecek şekilde terlememesi için nefes alabilen malzemelere sahip olmalıdır. 

 

Ayakkabı Özellikleri Nasıl Olmalı?

 

 

Çocuk ayakkabısı seçerken birkaç şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Her şeyden önce ayakkabı rahat olmalıdır. Bu, çocuğunuzun rahat ve güvenli bir şekilde yürümesini sağlayacaktır. İkinci husus ise dayanıklılıktır. Uzun süre dayanabilmesi ve çocuğunuzun değerli ayaklarını koruyabilmesi için dayanıklı bir ayakkabı seçmeniz gerekir.

 

Üçüncü olarak, seçeceğiniz ayakkabı ayak numarasına uygun olmalıdır. Çocuklar gelişim çağında oldukları için doğru ayakkabı numarasını seçmek sizin için zor olabilir. Çünkü hızlı büyür ve gelişirler. Eğer uygun ayakkabı numarasını seçmezseniz, seçiminiz çocukların ayaklarında sorunlara neden olabilir. Hafif ve esnek bir ayakkabı seçimi çocuklar için doğru bir alternatif olacaktır. Ağır bir ayakkabı seçimi çocukların ayak bileği ve ayak eklemine zarar verebilir.

 

En temel dikkat etmeniz gereken hususlardan biri tabii ki ayakkabının materyalidir. Ayakkabının materyali kaliteli olmalıdır. Hakiki deri ayakkabılar, uzun süreli dayanıklılığa sahiptir. Aynı zamanda bu malzeme ayak sağlığı içinde uygundur. Ayak sağlığı için bir diğer önemli kriter ise ayakların hava almasıdır. Terleten ve ayakların nefes almasını engelleyen ayakkabılar ileride daha büyük problemlere sebebiyet verebilir. Aynı zamanda içeride terleyen ayaklar, ayakkabının nefes almaması sebebiyle kendi terinden ıslanabilir. 

 

Çocuk Ayakkabılarının Yapısı 

 

 

Hem çocuk hem yetişkin ayakkabıları dört temel bölümden oluşmaktadır. Bunlar iç taban, üst parça, dış taban ve topuktur.

 

İç Taban:

Çocuk ayakkabıları büyüme ve gelişimleri için çok önemlidir. Yaşamın ilk yılında ayak hala gelişmekte ve şekillenmektedir. Bu nedenle çocukların ayaklarını her alanda destekleyen bir ayakkabı seçmek önemlidir. İç taban, çocuk ayakkabılarında en önemli kısımlardan biridir. Anatomik tabanlı çocuk ayakkabıları, çocukların ayak şekillerini koruduğu için tercih edilmesi gereken iç tabandır. Bu nedenle, çocuğunuzun ayak şekline ve büyümesine uyum sağlayabilen anatomik tabanlı çocuk ayakkabılarını seçmek doğru bir tercih olacaktır.

 

Üst Parça:

Ayakkabının üst kısmının önemli olmasının nedeni nefes alması ve terlemeyi engellemesidir. Ayakkabının üst kısmı nefes alabilen bir yapıya sahipse, çocukların ayakları teri dışarı atabilir. Ayakların nefes almasına izin vermeyen ayakkabılar ayakları terletir, bu da rahatsızlığa ve kötü kokulara yol açar. Ayakkabının nefes alabilen üst kısmı, havanın çocuğunuzun ayaklarının etrafında dolaşmasına izin verir ve kuru kalmasını sağlar.

 

Dış Taban:

Söz konusu çocuk ayakkabısı olduğunda, dış taban en önemli özelliklerden biridir. Taban sağlam ve kaymaz olmalı, ancak ağır olmamalıdır. Bu özellik çocuğunuzun dışarısı ister yağmurlu ister karlı olsun, her türlü hava koşulunda güvenli adımlar geliştirmesine yardımcı olacaktır.

 

Topuk:

Topuk, ayakkabı konforunda en önemli noktalardan biridir. Ayakkabının topuğu ne kadar rahatsızsa, çocukların hareket etmesi de o kadar rahatsız ve acı verici olur.

 

Kids A More çocuk ayakkabıları anatomik iç kavis desteği ile çocukların gelişimini göz alarak tasarlanmış ve konforlarını ön planda tutacak şekilde üretilmiştir. Çocuk ayak sağlığını düşünerek yapılan ayakkabı modellerinde, çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. 

Etiketler: Günlük Çocuk Ayakkabısı
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR