Çocuk Kar Botu Nasıl Seçilir?

Çocuk Kar Botu

Çocuk ayakkabılarında neye dikkat edilmesi gerektiğini daha önce yazılarımızda bahsetmiştik. Günlük bot ve kar botu birbirinden iyi ayrı ayakkabı çeşididir. Kar botu günlük botlardan daha ağır ve korumalı bir bot türüdür. Çocuk kar botlarından en çok dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri botun taban malzemesidir.

 

Her Kışlık Bot Kar Botu Değildir

 

 

Her bot karda giymeye uygun yapıda değildir. Kışlık bot demek karda giyilebilir anlamını taşımaz. Bir botun su geçirmez özelliği olması da onu karda giyilebilir yapmaz. Kar ve yağmur suyunun yapısı farklı olduğu için yağmura dayanıklı olan bir bot aynı direnci karda gösteremeyebilir. Kar yağışının sık yaşandığı ya da kar tatiline gitmeyi seven bir aileyseniz, çocuğunuza seçeceğiniz kar botu konusunda ekstra önem göstermelisiniz.

 

 

Çocukların güvenlikleri ve konforları seçilecek her üründe ön planda tutulması gerekilen konular. Kar, çocukların oyun oynayıp vakit geçirmeyi çok sevdiği eğlenceli bir aktivite olsa da aynı zamanda tehlikeli boyutlara ulaşabilecek bir doğa olayı. Bu yüzden çocukların güvenlikleri için kar botu seçerken ilk dikkat etmeniz gereken özellik botun kaydırmaz taban özelliğinin olmasıdır. Çocukların da kendini güvende hissetmesi, rahatça hareket etmesi ve olası bir kazayı önlemek için gerekli görmeniz gereken bir konudur.

 

 

Kar botları, diğer botlara göre daha yüksek tabanlı olduğu için ayağı soğuktan daha iyi korur. Tabii bu özelliğin birde dezavantajı var. Kar botları diğer botlara göre yüksek aynı zamanda daha ağırdır. Bu yüzden çocuğunuzun ayağında rahat ettiği ağırlığın onu zorlamadığı ve hareketlerini kısıtlamayan kar botu seçmek daha iyi olacaktır.  

 

Çocuk Ayak Sağlığına Uygun Olmalı

 

 

 

Ayakkabı seçimlerinde bir diğer en önemli unsur, ayakkabının ayak sağlığına uygun olması. Çocukların ayakları ilk dört yaşa kadar hızlı büyüyor bunu göz önünde bulundurarak çocukların ayak numaralarına uygun ayakkabılar seçilmeli. Anatomik tabanlı ayakkabılar burada da tercih etmeniz gereken bir kriter. Anatomik taban kar botları, çocukların ayak şekillerini koruyarak ayak gelişimlerini destekler. 

 

Yumuşak yapıda kar botları çocukların konforu ve hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmadan devam etmesi için önemlidir. Yumuşak adımlar çocukların güvenle adım atmasını sağlar.

 

Çocuk kar botlarının soğuktan çocukları koruması ve uzun süre sıcak tutabilmesi çocukların keyifli bir gün geçirebilmesi için önemli bir diğer konudur. Ayakkabı içinde kullanılan materyalin çocukların ayaklarını üşütmemesi açısından yün veya polar olarak tercih edilmesi daha doğru bir seçim olacaktır. 

 

 

Kids A More çocuk kar botları anatomik iç kavis desteği ile çocukların gelişimini göz alarak tasarlanmış ve konforlarını ön planda tutacak şekilde üretilmiştir. Çocuk ayak sağlığını düşünerek yapılan ayakkabı modellerinde, çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Çocuğunuz için doğru tercihler yapmak için Kids A More çocuk kar botu kategorisini inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Kar Botu
Kasım 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR