Çocuk Botu Nasıl Seçilir?

Çocuk Botu Nasıl Seçilir?

Çocuk ayakkabılarında en çok dikkat edilmesi gerekilen konulardan biri, ürünün üretilirken kullanılmış olan malzemeleri ve anatomik yapısıdır. Esnek, nefes alabilen ve çocukların ayaklarını yormayacak hafif ayakkabılar tercih edilmelidir.

 

Bot Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

 

Çocuklara kışlık bot alınırken dikkat edilmesi gerekilen konulardan biri ihtiyaç duyduğunuz konforu karşılayıp karşılamadığı olmalı. Botun iç ve dış materyalleri konfor anlamında oldukça önemlidir. Sert ve kalitesiz materyaller çocukları gün içerisinde rahatsız edebilir ve ayakları ile ilgili çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bot yapısal olarak daha kalın bir ayakkabı türü olduğu için hava alan, esnek ve hafif olması çocuğunuz için daha faydalı olacaktır. 

 

 

Çocukların büyüme çağında olduğunu ve ayak şekillerinin desteklenmesi gerektiğini unutmamak gerek. Bu yüzden botlarda ve diğer ayakkabı seçeneklerinde de anatomik iç kavis destekli ayakkabılar tercih edilmelidir.

 

 

 

Sıcak Tutmalı Fakat Terletmemeli

 

Botlardan beklediğimiz verim tabi ki sıcak tutması olacaktır. Fakat sıcak tutmasının yanında terletmiyor olması bot seçiminde önemli bir kriter. Çocukların bütün gün bot ile dolaşacağını ele alalım. Terleten bir ayakkabı, ayakkabının ömrünü ve kullanım süresini kısaltacaktır. Terletme ve terin ayakkabı içinde hapsolması da yine bir takım sıkıntıları beraberinde getirebilir.

 

Çocuğunuz için alacağınız botun materyallerini mutlaka kontrol etmelisiniz. Botun iç astarı ve iç malzemeleri ayağı terletmekte büyük etken oynar. 

 

 

Hareket Kabiliyetini Kısıtlamamalıdır

 

Bot seçimlerinde bir diğer önemli konu hareket kabiliyetidir. Seçilecek botun ayağa tam oturması, ayağın rahat etmesi ve hareket kabiliyetini kısıtlamaması gerekiyor. Bu konuda bir botun özelliklerini anlayabilmek için çocuğun botu denemesi ve hareket etmesi seçim konusunda önemli olacaktır.

 

 

 

Tabanın Sağlam Olması Gerekiyor

 

Kış mevsiminin çocuklar için keyifli geçtiğini biliyoruz. Özellikle kar yağdığında onları evde tutabilmek oldukça zor. Bu yüzden kışlık botların tabanı kaymaz taban olması gerekir. Kaymaz, kauçuk tabanlı çocuk botları, konforlu bir yürüyüş ve güvenilir adımlar sağlar. Çocuğunuzun iyi bir bota sahip olmasını istiyorsanız mutlaka tabanını incelemelisiniz.

 

 

Mutlaka Hafif Olmalı

 

Çocukların ne kadar hareketli olduğunu düşünürsek botun neden hafif olması gerektiğini anlayabiliriz. Uzun mesafeli yürüyüşler, gün içinde oynanan oyunlar çocuk botlarında önemli kriterler. Kalın bot iyi bot demek değildir ve ağırlık yapan botlar çocuklarda ağrılara vb. durumlara sebep olabilir. Çocuk botunun hafif olması her zaman için avantajlıdır.

 

 

Su Geçirmez Olmalı

 

En önemli konulardan biriside tabi ki botun koruyuculuğunun ne kadar iyi olduğu. Çocuklar yürürken her zaman dikkatli olmayabilir ve özellikle bir su birikintisine basmak onlara keyifli gelebilir. Böyle durumları göz önüne aldığımızda çocuk botunun su geçirmez olması kesin bir kuraldır.  

 

 

Anatomik Yapısını Desteklemeli

 

Anatomik ayakkabılar özellikle çocuklar için oldukça önemli bir konu. Birçok insan anatomik tabanın ne olduğunu bilmiyor ya da anlatmak istediği özelliği “ortopedik”  kavramı ile karıştırıyor. Anatomik taban, yumuşak olması ile çocukların ayak şeklini alır ve iç kavis ile destekler. 

 

 

 

Ve Tabi Ki Konforlu Olmalı

 

Yukarıda saydığımız tüm kriterler aslında çocuğunuz için seçeceğiniz botun konforunu oluşturan maddeler. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde botu konforlu kılıyor. Özellikle çocuklar için seçeceğiniz ayakkabıların konforunun yüksek olması; çocukların gün içindeki verimliliğini, dikkatini oldukça etkileyen faktörler arasında.

 

 

 

 

Kids A More çocuk botları anatomik iç kavis desteği ile çocukların gelişimini göz alarak tasarlanmış ve konforlarını ön planda tutacak şekilde üretilmiştir. Çocuk ayak sağlığını düşünerek yapılan ayakkabı modellerinde, çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Çocuğunuz için doğru tercihler yapmak için Kids A More çocuk botu kategorisini inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Çocuk Botları
Ekim 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR