Anatomik ve Ortopedik Ayakkabı

Anatomik ve Ortopedik Ayakkabı

Anatomik ve ortopedik ayakkabı arasındaki fark, ortopedik ayakkabıların belirli ayak sorunlarını düzeltmek için tasarlanırken, anatomik ayakkabıların bir çocuğun ayaklarının doğal şekliyle büyümesini desteklemek için tasarlanmış olmasıdır.

 

Ortopedik Bebek Ayakkabısı

 

 

Ortopedik ayakkabılar doktorlar tarafından kişilere herhangi bir ayak sağlığı yaşandığında verilir. Ortopedik ayakkabılar özel tabanlardan oluşur. Ortopedik bebek ayakkabısı, bebeğinizin ya da çocuğunuzun ayakları ile ilgili bir problem yaşadığında doktor tarafından verilmesi gereken ayakkabılardır. Çocuklarınıza doğru seçim yapabilmek adına doğru araştırmayı yapmak önemlidir. Ayakkabı seçimi özellikle çocuklarda önem arz eden bir konu. 

 

Anatomik Bebek Ayakkabısı

 

Daha önce yazdığımız yazılarda da bahsettiğimiz gibi çocukların doğal gelişimlerini destekleyecek ayakkabı, anatomik tabanlı ayakkabılardır. Bu tabana sahip ayakkabılar bebeklerin ve çocukların gelişiminde önemli bir unsurdur. Anatomik tabanlı ayakkabılar sayesinde çocuklar doğru adım atmayı öğrenirler. 

 

Anatomik ve Ortopedik Ayakkabının Farkı Nedir?

 

 

Anatomik çocuk ayakkabıları, çocuğunuz yürümeye başladıkça kemeri destekleyerek çocuğunuzun ayaklarının doğal şekliyle büyümesini desteklemek için tasarlanmıştır. Ortopedik çocuk ayakkabıları ise düz tabanlık veya pronasyon gibi belirli ayak sorunlarını düzeltmek için tasarlanmıştır. Ortopedik ayakkabılar belirli ayak sorunlarını düzeltmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Düz tabanlık veya yüksek kemer gibi sorunlara yardımcı olabilirler, ancak çocuğunuzun gelişimi için normal ayakkabılardan daha iyi olmaları gerekmez, çünkü ekstra destek sağlamazlar.

 

Öte yandan anatomik ayakkabılar, çocuğunuzun ayaklarının doğal şekliyle büyümesini destekler. Bu, geniş burun kutularına, alçak topuklara ve esnek tabanlara sahip oldukları anlamına gelir; tüm bunlar çocuğunuzun büyürken rahat etmesine yardımcı olur!

 

Anatomik ve Ortopedik Çocuk Ayakkabılarının Özellikleri

 

Anatomik özelliğe sahip ayakkabılar, hafif ve esnek olacak şekilde tasarlanmışlardır, böylece çocuğunuz yürürken ve koşarken rahat hissedebilir. Ayrıca, doğal hareketi teşvik etmeye yardımcı olan ve ayak parmakları üzerindeki baskıyı önleyen geniş bir parmak kutusuna sahiptirler. Bu özellikle yeni yürümeye başlayan çocuklar için önemlidir!

Ortopedik ayakkabının ne olduğunu anlamak için ne olmadığını bilmeniz gerekir. Ortopedik ayakkabılar koşu ayakkabıları veya hatta günlük ayakkabılarla aynı değildir. Ayak sorunları olan kişiler için özel olarak tasarlanmışlardır. Ortopedik ayakkabılar, onları diğer ayakkabı türlerinden ayıran birkaç temel özelliğe sahiptir. Bu ayakkabılar çocuğunuzun düzgün yürümesine yardımcı olmak ve düz tabanlık, eklem, yanlış basma vb. durumların neden olduğu ağrıyı önlemek veya hafifletmek için tasarlanmıştır.

 

Çocuklar için Hangi Ayakkabıyı Seçmelisiniz

 

 

Ebeveyn olarak çocuğunuzun rahat etmesi ve giyeceği ayakkabı ile gün boyu konforu hissetmesi önemli bir konu. Yukarıda bahsettiğimiz konulara nazaran çocuğunuz için seçmeniz gereken ayakkabının hangisi olduğunu anlamışsınızdır.

 

Çocuklarınızın ayak tabanında herhangi bir sorun yoksa ve gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdüren bir ayağa sahipse seçiminiz anatomik tabandan yana olmalıdır. Anatomik taban ile adımlarını atacak bir çocuk, ayak şeklini koruyarak sağlıklı bir biçimde büyüyecektir. Diğer yandan eğer çocuğunuzda yana, içe basma ya da düz tabanlık gibi bir problem gözlemliyorsanız, ortopedi doktoruna görünmelisiniz. Bu sorunlar ile karşılaştığınızda ortopedi doktorunuz çocuklarınız için özel ortopedik taban verecektir.

 

 

Kids A More çocuk ayakkabıları makine destekli el işçiliği üretilmiştir. Taban ve iç astar kısmında deri kullanımına özen gösterdiğimiz ayakkabılarımız; çocuk ayak sağlığı ve anatomik yapıları dikkate alınarak tasarlanmıştır. Çocuk ayakkabı modellerimizde çocuk sağlığını etkileyecek hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır. Çocuğunuza doğru tercihler yapmak için Kids A More web sitesini ve ihtiyacınız olan kategoriyi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: ortopedik çocuk ayakkabısı
Aralık 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR