Anatomik Taban Çocuk Ayakkabısı

Anatomik Taban Çocuk Ayakkabısı

Çocuk ayakkabı seçimlerinde en dikkat edilmesi gerekilen konulardan biri ayakkabının ayak sağlığı için uygun olup olmamasıdır. Özellikle söz konusu çocuklar olduğunda ayak sağlığı ekstra bir önem taşıyor. Bunun nedeni çocukların ayak gelişimlerinin, ergenlikten sonraya kadar uzanıyor olması. 

 

Çocuk ayakkabılarının, ayak tabanı ve bilek bölgesi ayakkabı alımında dikkat etmeniz gereken iki bölge… Ayakkabı tabanının anatomik tabana sahip olması bilek bölgesinin ise bilek destekli olması hem çocukların rahatı hem de ayak sağlıkları için doğru bir seçim olacaktır.

 

 

Anatomik Taban Yapısının Önemi 

 

 

 

Anatomik taban çocuk ayakkabılarının başlıca özellikleri; yumuşak olması ve ayağın şeklini alması. Bu iki özellik sayesinde çocuklar gün boyu giydikleri ayakkabılarda daha rahat hisseder ve daha rahat hareket ederler. Anatomik taban yapısı özellikle çocuk ayakkabı seçimlerinde dikkat edilmesi gereken bir unsurdur. 

 

Birçok ebeveyn çocukları için ayakkabı alışverişinde bulunduğunda, anatomik taban yapısının ne olduğunu tam olarak bilmiyor ve ortopedik taban ile karıştırıyor. Ortopedik taban halk arasında daha bilenen bir isim olduğu için bu yanılgıya düşmek oldukça kolay. Ortopedik tabanlı ayakkabılar kişi için özel yapılır ve doktor tarafından önerilir. Eğer çocuğunuz basma ile ilgili bir problem yaşıyorsa bir uzman doktor ile görüşerek ortopedik taban desteği alabilirsiniz.

 

Çocuklar gelişim çağında olduğu için doğru bilinen yanlışlardan kaçınılmalı ve küçük bir araştırmayla aslında ne alınması/yapılması gerektiğine ulaşılması gerekir. Çocuğunuz herhangi bir problem yaşamadıkça, seçtiğiniz ayakkabıların anatomik yapıda olmasına dikkat etmelisiniz.

 

 

Çocuk Ayakkabı Seçimi 

 

 

 

Bu konunun aslında ne kadar önemli olduğunu, bilgiye bu kadar kolay ulaşılamayan dönemde büyüklerimizin ve yaşadıkları ayak problemlerinden anlayabiliriz. Fizyololojik yapıyı destekleyen anatomik tabanlı çocuk ayakkabıları bu yüzden önemlidir. Anatomik yapı ile ayak şekli korunarak çocukların ayak sağlıklarının korunmasını sağlar. Kendi doğasında büyüyen çocuk ayakları gelecekte daha sıkıntısız bir ayak sağlığının temennisidir. 

 

Özellikle yeni adım atmaya başlayan çocukların ilk adım ayakkabılarının anatomik yapıda olması gerekir. Çocukların ayakları ilk 4 yaşlarına kadar hızla büyür ve bu süreçte doğru ayakkabı seçimi yapılması adım atma, basma vb. problemlerin yaşanmaması için önemlidir. 

 

Hatalı ya da bilinçsiz ayakkabı seçimi çocukların adım atmasında sıkıntı yaratabilir, yan/içe basma, şekil bozulma vb. problemleri meydana getirebilir.  Yanlış seçilen ayakkabıların yarattığı daha acılı ve kalıcı hasarlar bırakan problemlerde var. Doğru ayakkabıyı seçmek zaman alabilir ama çocuğunuzun ayak sağlığı için değerli bir süreç olacaktır.

 

 

Esnek, Deri, Anatomik ve Bilek Destekli

 

 

 

Çocuklarınız için seçeceğiniz ayakkabıların bu üç kriteri taşıması her zaman çocuk ayak sağlığı açısından daha iyidir. Esnek ayakkabı çocukların konforu ve rahat hareket edebilmesi için gereken olanağı sağlar. Anatomik taban ayak şekillerini korur ve oluşabilecek rahatsızlıkları önler. Bilek destekli olması bileğe yüklenen gücü ve oluşabilecek burkulma hallerini en aza indirgeyerek çocukların yaralanmamalarını sağlar. Çocuk ayakkabılarının nefes alan malzemeden yapılması ve gerçek materyal taşıması da ayak sağlıkları için önemlidir. Polyester ya da suni deri gibi malzemeler ayakkabı içinde bulunan ayağın nefes almasını engeller. 

 

Çocuklara ayakkabı tercihi yapmak kolay bir süreç değildir. Çünkü çocuklar yetişkinlerden farklı olarak gelişimi hızlı ve vücut özelliklerini kazandıkları bir evrededirler. Bu yüzden çocuklarınız  için anatomik taban destekli ayakkabılar tercih etmeniz ve doğru ayakkabıya ulaşmanız için araştırma yapmanız oldukça önemli bir konu.

 

 

Kids A More çocuk ayakkabıları anatomik iç kavis desteği ile çocuklarınızın konforunu artırarak, fizyolojik  yapılarını destekler ve oluşabilecek sağlık problemlerini minimum seviyeye indirir.

 

 

 

Etiketler: Anatomik Taban Çocuk Ayakkabısı
Kasım 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR